2010-01-14

Då var de några dagar sen man skrev igen då, blir lite lätt så när man inte vet vad man ska skriva om, när man inte har gjort någe speciellt.. :)

Men annars då, har inte gjort så mycket städat lägenheten och lullat på, finns inte så mycket att göra precis, men i dag har man vart med och hjälpt pojkvännens mamma och frysmärka deras fölunge, gick jätte bra, gick rätt in i transporten och lungt ut, och stog helt snällt när de höll på med henne.
Verkligen en hel cool föl unge, så duktig så.. :)
Och nu vet ja inte riktigt vad jag ska göra, ska vara inne en stund till så tror jag att ja ska ut och tömmköra Elli sen, hade tänkt att rida med de är -20 så de kändes inte så lockande, så tömmkör i stället då springer man ju och håller värmen i alla fall.. :)

Kollade på Leila i går och hon gjorde en super choklad kaka så nu när man får pengar så ska de shoppas ingredienser och bakas, den såg dö go ut! :P

  Devil's Food Chocolate Cake

Ingredienser

200 200 g smör
3 3 dl ljust muscovadosocker
1 1 dl ljus sirap
4 4 st ägg
3 3 dl mjölk
5 5 dl mjöl
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
3 3 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk malen ingefära
1 1 st nypa salt
200 200 g mörk choklad
Choklad glasyr:
3 3 dl vispgrädde
250 250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 1 tsk smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
10. Choklad glasyr:
11. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
12. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
13. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

den ser inte så himla äcklig ut va? :P vill ha den nu men har inte råd att köpa allt till den än så får vänta tills nästa helg, längtar redan, hehe :P

Blir till att åka hem till bispan i helgen, vill åka på lördag men de går ingen buss från sundsvall då, så får se om man åker i morgon eller på söndag, lutar nästan mest på söndag, och så tandläkaren på måndag sen ska man jobba på tisdag så de blir väll hem färd på onsdag tror jag, så några dagar blir de ju i alla fall.. :)

vill försöka få ihop mina flickor någon helg med så vi får träffas och surra lite, saknar er alla så mycket saknar Torsta tiden då vi alla var tillsammans, varför måste alla flytta åt olika håll de är så himla trist.. :(
Saknar er ju!

Men nä, nu får de vara nog ska göra annat en stund nu, få upp värmen lite sen blir de ut i kylan och ranta runt lite, hehe

Kram kram

Älskar min Rikard! <3


Kommentarer
Postat av: Erika

Ååh den tårtan är skiiiitgod! Dom hade den i NZ! Smaskens smaskens. :) Hehe, men hör av dig nånting imorn (måndag) så kan vi hitta på nånting. Kram kram

2010-01-17 @ 11:07:07
URL: http://muhonen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0